Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

De adoptieprocedure


Adoptie van onze honden verloopt volgens een vaste procedure. Zo kunnen wij zo goed mogelijk het welzijn van de hond en de juiste match met de baas garanderen. Lees de procedure goed door zodat je weet wat wij van jou verwachten en jij van ons mag verwachten.


Oriëntatie

Wij willen erop wijzen de honden niet alleen op hun uiterlijk te beoordelen. Het karakter van de hond is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Stel jezelf en je gezin onder meer de volgende vragen:


  • Zoeken we een teefje of een reu?;

  • Zoeken we een pup, een jonge, volwassen, senior of misschien wel een gehandicapte hond?;

  • Willen we een kleine, middelgrote of grote hond?;

  • Zijn wij een actief gezin dat zoekt naar een actieve hond?;

  • Zijn we niet zo actief en willen we het liefst knuffelen met een hond?;

  • Hebben we voldoende tijd om een hond in huis te nemen?;

  • Weten we wat het inhoudt en hoeveel tijd het kost om een hond op te voeden?;

  • Is onze gezinssituatie stabiel genoeg? Wees eerlijk naar jezelf, naar elkaar en vooral naar de eventueel te adopteren hond. Te vaak worden honden de dupe van een scheiding;

  • Heb je de financiële ruimte om een hond aan te schaffen, te onderhouden en medische zorg te bieden wanneer nodig?


Lees ook de pagina Weet waar je aan begint om te ontdekken of je een hond kunt bieden wat hij nodig heeft.

Wanneer je een hond wilt adopteren, kijk dan onder de honden.


Aanmelden voor adoptie

Als je hebt nagedacht over bovenstaande vragen en besluit een hond te adopteren, vraag ons dan via het contactformulier om een aanvraagformulier voor adoptie. Wij sturen je dit dan zo spoedig mogelijk toe. Vul het formulier in en stuur het terug naar info@barkingromania.nl. Zodra wij het hebben ontvangen, nemen wij contact op om de aanvraag met je door te spreken.


Telefonische screening

Tijdens het doorspreken van het aanmeldingsformulier wordt gekeken of jouw wensen en de behoeften van de hond overeenkomen. De bemiddelaar beslist of er voldoende overeenkomsten zijn en of de adoptieprocedure wordt voortgezet. Is dat niet het geval, dan zal de bemiddelaar dat met je bespreken en samen met jou op zoek gaan naar een betere match of je adviseren geen hond te nemen.


Kennismaking

Als de screening positief verloopt, en de betreffende hond woont al bij een gastgezin in Nederland, kan er vervolgens een kennismaking met de hond en het gastgezin plaatsvinden. Het is het gastgezin wat uiteindelijk beslist of er een goede match is tussen jou en de hond. Het gastgezin kent de hond uiteindelijk het beste. De hond wordt na afloop van dit bezoek nog niet meegegeven. Als alle vier de partijen enthousiast zijn (jijzelf, het gastgezin, de hond en wij), kan er worden overgegaan tot de laatste fase in de procedure. Het huisbezoek van ons, aan jou.


Huisbezoek

Er zal in overleg een datum gepland worden dat we even langs komen voor een huisbezoek om persoonlijk kennis te maken. We vinden het prettig om te weten waar en bij wie onze honden komen te wonen. We kijken onder meer naar de voorwaardenscheppende zaken (zoals leefomgeving en woning), persoonlijkheid en het gedrag en uiterlijk van de andere huisdieren. Mocht ook het huisbezoek positief verlopen, dan kan er worden overgegaan tot het tekenen van het contract.


Adoptievergoeding

De adoptievergoeding voor een hond is € 270,- . Dit is inclusief transport, sterilisatie / castratie, chip, vaccins, testen op de vijf meest voorkomende hondenziektes in Roemenië, paspoort en registratie. De hond is tevens ontvlooid en ontwormd.


Contracten en definitief akkoord

Wanneer de keuze is gemaakt, onderteken je het contract. Hierin staat wat wij wederzijds van elkaar mogen verwachten. Lees de overeenkomst zorgvuldig. Wanneer je akkoord gaat met de inhoud kun je het ondertekenen. Tevens staat hierin hoeveel de adoptievergoeding bedraagt en op welke wijze je dit bedrag kunt overmaken. 


Nadat wij het contract ondertekend geretourneerd hebben gekregen en de adoptievergoeding hebben ontvangen is de adoptie akkoord. Nu kan de definitieve datum voor adoptie worden gepland en mag de hond bij het gastgezin worden opgehaald. 


Nazorg

In het eerste jaar na de adoptie neemt de nazorgmedewerkster verschillende malen contact met je op om de ontwikkelingen te bespreken. Dit kan zijn per mail, telefoon of via Facebook. Wanneer nodig of wenselijk zal de nazorg verlengt worden.


Als je afstand doet van je hond brengen wij € 75,- afstandskosten in rekening. Dit is om de kosten te dekken die wij moeten maken om de hond bij je op te halen en opvang te regelen. Wij zullen dan opnieuw op zoek gaan naar een geschikt baasje voor de hond.