Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Amber


Update 08-11-2017

Het is nu een maand geleden dat Amber naar Nederland kwam en mocht wonen bij haar gastgezin in Duitsland. Ze is een klein, Pincher-achtig hondje. Intelligent, leergierig en speels zijn eigenschappen die op haar van toepassing zijn Ze is al zindelijk en leert netjes aan de lijn te lopen.

Hieronder een verslag van het gastgezin en hun ervaring met Amber.


Zoals we dat normaal doen, laten we de nieuwe honden in hun eigen tempo wennen zonder ze zich vanaf het begin moeten beperken mbt regels. Het is zo belangrijk om te zien hoe ze veranderen tijdens de eerste periode. Je ziet op die manier snel zien waar de sterke punten en aandachtsgebieden van de hond liggen. Ook met Amber hebben we een paar behoorlijk belangrijke veranderingen gezien. Eerst was ze verlegen en bleef laag bij de grond, maakte geen geluiden, in feite nogal onderdanig! Nu zien we een andere Amber. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen, is duidelijk over het ontmoeten van nieuwe mensen / dieren ... dit is niet haar ding. Amber blaft wanneer ze situaties niet vertrouwt of spannend vindt. Wanneer zowel nieuwe honden als nieuwe mensen te dichtbij komen, zal Amber tanden vertonen en wanneer ze nog dichterbij komen, zal Amber proberen te snappen. Het is van belang de eerdere signalen: "Kom niet dichterbij, want ik vind het eng" serieus te nemen en niet over grenzen heen te gaan. Het is duidelijk dat Amber enkele "vertrouwensproblemen" heeft en deze verdienen aandacht in haar verdere begeleiding.


Vorige week begon Amber auto's en fietsen na te jagen. Niets bijzonders opgemerkt tijdens de ochtendwandeling, maar 's avonds kwam er een vrouw op een fiets voorbij rijden en sprong Amber naar haar toe in een poging te snappen en haar weg te jagen .... Enkele minuten later deed Amber hetzelfde met een passerende auto. Dit verdient extra begeleiding en we zijn begonnen om deze acties te oefenen met haar middels corrigeren en belonen op de juiste momenten. Het zou geweldig zijn als Amber een huis kon vinden waar ze energie en tijd hebben om met haar naar een hondentraining te gaan en zelfs misschien naar een behendigheidscursus ... dit zou haar stimuleren en haar helpen vertrouwen te winnen. Helaas ben ik daartoe niet in staat, ten eerste omdat er niets in onze omgeving is, ten tweede vanwege fysieke problemen waardoor ik niet in staat ben om lange afstanden te rijden om Amber deze training te geven.


Onder onze "vriendenkring-honden" heeft Amber verschillende speelkameraadjes gevonden. Soms duurt het even voordat ze een hondje accepteert, maar als ze eenmaal gewend is en ze hebben hetzelfde energie-niveau dan kan ze ontzettend leuk spelen.


Tot nu toe heb ik gemerkt dat Amber een directe, "no-nonsense" aanpak nodig heeft! Elke twijfeling zal door haar als zwakheid worden beschouwd en niet als betrouwbaar. Ik vraag mensen om haar te negeren en wanneer Amber een zet doet om contact te maken, om haar te laten snuffelen en om knuffel / aandacht te laten vragen. Ik heb het gevoel dat Amber een "een-persoonshond" is ... , hoewel anderen in huis kunnen zijn, zal er 1 persoon zijn die ze als haar leider zal accepteren. Hij / zij moet consistent zijn in de aanpak van Amber en zij zal het perfecte hondje zijn! Ik heb gemerkt dat als mensen naar haar staren, Amber nerveus wordt en zal blaffen. Beter is het haar  te negeren bij binnenkomst.

Kinderen en vooral spelende kinderen vindt Amber druk en ontwijkt ze liever. We plaatsen haar daarom niet bij een gezin met kinderen onder de 14.


Aankomende tijd zullen we aandacht hebben voor boven beschreven issues en een begin maken met eenvoudige basis-commando's.Update 23-10-2017 


Zaterdag 7 oktober is Amber aangekomen met het vliegtuig en ze mag inburgeren bij ons geweldige gastgezin.

Dit sterke meisje heeft Distemper (ook wel Hondenziekte genaamd) overleefd en schokt daardoor nog met haar schouder. 

Als ze stress heeft wordt dit erger, als ze in rust is neemt het af. Maar het zal altijd aanwezig zijn. 


Ze heeft het moeilijk gehad, gevonden met 11 pups in je buikje, een abortus volgde. Ze heeft het vertrouwen in de mensheid niet verloren, wat ongelooflijk is. Deze kleine schat willen we niet te lang bij het gastgezin laten wonen omdat we willen voorkomen dat ze opnieuw stress heeft van een verhuizing waar ze erg gehecht is aan de begeleiders. We zoeken voor haar dus een adoptant! Een huisje waar ze voor altijd mag blijven! 

Ze kan prima met andere honden en met katten. Echter vogels en kleinere huisdieren wakkeren haar jachtinstinct aan. 

Amber is ontzettend lief en houdt ervan om bij je te zijn. Ze is naar verwachting geboren eind 2014. 


Update 22-09-2017 


Voor Amber zochten we een speciaal opvanggezin. Een betere match hadden we niet kunnen krijgen toen ons zeer ervaren gastgezin aangaf er voor Amber te willen zijn!!! Hiervoor enorm veel dank!!! Naar verwachting heeft Amber wat meer rust en zorg nodig en dat kunnen zij als geen ander geven!! Helemaal geweldig! Amber komt 7 oktober 2017 naar Nederland en mag rustig bij hen inburgeren. 


***************************************

Amber is onlangs gevonden door Roxana. Ze leefde in een kleine roedel. Het was duidelijk dat Amber zwanger was en dus heeft Roxana haar meegenomen. Inmiddels is ze geholpen en hoeven geen pups een ellendig leven tegemoet te gaan. 


Amber werd in veiligheid gebracht en verbleef bij Cristina's shelter. Hier werd ze behandeld voor een oog-probleem. Amber is erg onderdanig naar mensen, maar ook heel erg lief. Ze "kruipt" naar je toe om met je te knuffelen. Ze is naar verwachting geboren in 2014 / 2015 en heeft een klein formaat (30 cm ongeveer).