Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Bobby


Bobby is de eerste jaren van zijn leventje waarschijnlijk redelijk goed doorgekomen. Hij was samen met Narcis een gemeenschapshond en werd verzorgd door kinderen in de buurt. Nadat eind 2013 de wet van kracht werd dat zwerfhonden gedood mogen worden, nam ook de haatcampagne tegen deze lieverds vervelende vormen aan. Mensen begonnen met stenen naar hen te gooien en er werd veel naar hen geschreeuwd. Een vriendin van Roxana heeft hen daarom van de straat gehaald omdat ze bang was dat ze zouden worden vermoord. Roxana heeft zowel Narcis als Bobby opgevangen. 


Update gastgezin april 2017

Tja, we zijn bijna geneigd om te zeggen..: "Heb je een bank, en mag Bobby daarop liggen, dan is Bobby de hond voor jou!" Maar we begrijpen dat je wat meer wil weten over Bobby, dan dat hij graag op de bank ligt..;-)


Bobby is geschat op een jaar of 7. Maar eerlijk gezegd denken we dat hij wat ouder is. Hij slaapt graag, komt af en toe een knuffel bij je halen en vindt een bank de uitvinding van de eeuw. Hij is lief, zachtaardig en stabiel. Hij functioneert prima in een roedel. Op dit moment woont hij in een roedel met nog 5 andere honden en dat doet hij prima.


Bobby speelt ongeveer 1x per dag 2 minuten. Hij heeft van zijn nieuwe baasje niet veel nodig. Lange wandelingen hoeven van hem niet, alhoewel hij uitgaan wel erg leuk vindt. Hij is graag bij je, maar tegelijkertijd ook onafhankelijk. Hij kan even alleen zijn is zeer zindelijk en loopt al keurig aan de lijn.

Met andere honden kan hij prima overweg, al speelt hij er niet vaak mee. Vindt hij een hond niets, dan negeert hij het. 


Bobby heeft jachtinstinct, daarmee dient het nieuwe baasje dus rekening te houden. We plaatsen hem daarom niet bij loslopende kippen, konijnen of cavia's. Bobby kent de basiscommando's, maar dat wil niet zeggen dat hij ze ook altijd opvolgt. 


Eigenlijk doen we Bobby het meest plezier met een rustig baasje, waar hij niet zoveel meer hoeft. Waar hij mag zijn wie hij is en lekker op de bank mag liggen, want dat doet hij het liefst..;-)


Bobby woont op dit moment in Dronrijp (Friesland)