Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Donar


Deze knappe, gecastreerde reu heet Donar. Hij is geboren in juli 2019 en zit dus nog in zijn pubertijd. Hij is middelgroot, schofthoogte ongeveer 52 cm en weegt 17 kg. Hij heeft een gladde, halflange vacht, maar deze is niet heel moeilijk te onderhouden. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende.


Het belangrijkste om te weten van Donar is dat hij twee kanten heeft, te weten; Donar binnen, en Donar buiten. Laten we met de laatste beginnen. Donar buiten is reactief. Dat betekent voor hem dat hij reageert op bijna alles buiten, behalve datgene wat hij kent. Bekende honden, bekende mensen, bekende kippen is allemaal leuk. Echter op onbekende personen en honden reageert hij blaffend en trekkend aan de lijn. Niet leuk en niet relaxed als je een rustige wandeling wil maken. Als hij in "deze modus" verkeert, kun je hem nauwelijks corrigeren. Het is dan al "te laat" en heeft alleen nog oog voor datgene wat hij weg wil blaffen. Doe je dat wel, dan kan hij omgekeerde agressie vertonen en bijten. Een minuutje later kan hij weer de liefste hond op de wereld zijn. We zoeken een begeleider / adoptant die kennis heeft, of zich wil verdiepen in de BAT training. Het is absoluut noodzakelijk dat de toekomstige adoptant kennis, geduld, ervaring en tijd heeft om Donar hierin verder te begeleiden.


Oké, dat was de minder makkelijke kant van Donar. Dan nu de positieve kant!

Donar is een enorme knuffelkont, superlief voor zijn begeleiders en ieder die bij de roedel hoort. Hij kan met katten, kippen en honden die tot de roedel behoren. (vanzelfsprekend wel kennismaken onder begeleiding). Hij kan een paar uurtjes alleen zijn, is geheel zindelijk, sloopt niets en blaft alleen als hij goed naar buiten kan kijken en iets ziet wat hem niet zint. Hij houdt van spelen! Zowel fysiek als mentaal is hij gezond en slim genoeg om bv behendigheid te doen. Hij is sterk en lenig. Een goede, hoge afscheiding in de tuin is daarom nodig (2 meter).

Donar kan tegen autorijden, wel vastzetten met een tuig of bench ivm reactiviteit.

Aan de lijn lopen met tuig kan hij prima, maar is voor verbetering vatbaar, kan soms nog trekken.


We plaatsen Donar niet bij een gezin met kinderen, ook niet bij een gezin met regelmatig bezoek van kleine kinderen. Daarvoor is hij te reactief en dit vinden we dus te risicovol.


Wat zoeken we wel?

Een adoptant met honden ervaring. Liefst buitenlandse hondenervaring en / of ervaring met een reactieve hond. Iemand met voldoende tijd om Donar goed te begeleiden en voldoende uitdaging te geven op fysiek en mentaal gebied. Het zou Donar rust geven als hij in een rustige omgeving woont waar hij niet noodzakelijkerwijs veel honden en mensen tegenkomt als hij uitgelaten wordt.

Iemand met een rustige uitstraling en evt een stabiele andere hond of stabiele kleine roedel.


Voldoe jij aan bovenstaande wensen van Donar en ons, en denk je dat jullie een goede match vormen, neem dan contact op!