Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Gastgezinnen

Bij Barking Romania plaatsen we bij voorkeur de honden eerst in een gastgezin. Deze zetten wij in als tussenstation tussen de aankomst van de hond in Nederland en de definitieve plaatsing bij een adoptant. Wij zijn altijd op zoek naar goede gastgezinnen.

Waarom honden in een gastgezin plaatsen?

Er zijn verschillende redenen waarom wij onze honden in een gastgezin plaatsen:

  • De hond kan in Roemenië ander gedrag vertonen dan hier in Nederland. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Onze ervaring leert dat een hond gemiddeld na 3 weken zijn kerngedrag laat zien. Op basis van dit gedrag kunnen wij de beste match maken tussen de hond en toekomstig baasje;
  • De adoptant kan, met of zonder de eigen roedel, rustig met de hond kennismaken bij het gastgezin;
  • Een gastgezin heeft over het algemeen ruime ervaring met honden. Een hond die nog maar pas in Nederland is heeft deze ervaring nodig om te kunnen wennen. De hond mag tot rust komen en wordt zorgvuldig ingeburgerd voordat hij ter adoptie aangeboden wordt.

De duur van de plaatsing in een gastgezin varieert van enkele weken tot maanden. En soms langer. We hanteren een minimaal aantal weken voor een plaatsing in een gastgezin, voordat de hond ter adoptie wordt aangeboden. Soms is er dan direct interesse, soms ook niet. De reden hiervan is niet altijd duidelijk. Voor het gastgezin is het dus van belang te weten dat je een extra roedelgenootje hebt voor een periode die vooraf niet afgebakend kan worden.

Gastgezin worden

Als je wilt weten wat het betekent om gastgezin te zijn, vraag dan via het contactformulier om de "handleiding voor gastgezinnen". Als je na het lezen denkt dat je geschikt bent als gastgezin, dan kun je het aanmeldingsformulier voor gastgezinnen opvragen en invullen.

Na ontvangst van het ingevulde aanmeldingsformulier nemen wij contact met je op om de aanvraag door te spreken. Ook wordt er een afspraak voor een huisbezoek gepland. Hebben alle partijen vertrouwen in een goede samenwerking, dan wordt deze in een contract vastgelegd.

0