Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Jelle


Update gastgezin september 2017


Jelle is al enige tijd in Nederland en leeft op dit moment in een gastgezin in Dronrijp (Friesland).  Hij ziet er schattig uit en lijkt op een kruising Spaniel en Stabij, maar dat is hij niet. Hij heeft een langere periode in een asiel geleefd in Boekarest. Dit betrof een buitenkennel, zonder warmte en met alleen een hokje als bescherming. Een paar keer in de week kwam er iemand langs om te voeren, en dat was het dan ook. 


Na zoveel jaren in een asiel geleefd te hebben zou je denken dat Jelle er moeite mee zou hebben om zich aan te passen aan het huiselijke leven in Nederland. Dit bleek echter niet zo te zijn. Vanaf het begin leek Jelle heel goed door te hebben wat de bedoeling was en paste zich geweldig aan. Hij draait mee in de roedel van 6 honden en is geheel zindelijk. Hij loopt keurig aan de lijn, kan prima met andere honden, zowel binnen als buiten. Naar katten taalt hij niet als hij ze tegenkomt. Naar verwachting levert de omgang met katten dan ook geen problemen op.

Jelle heeft geleerd niet achter fietsers, auto's of wandelaars aan te rennen. Met joggers verdient dit nog wat aandacht. 


In de auto rijden vindt hij geen enkel probleem, hij vindt het zelfs leuk om alles om zich heen te zien, en wil meekijken. Wandelen vindt hij geweldig. We zien hem met de dag vrolijker worden en tegen de tijd dat het uitlaattijd wordt, begint Jelle al te trippelen en enthousiaste sprongetjes te maken.

Jelle is gezond, gechipt en heeft een paspoort. Hij is gecastreerd en onderzocht op de vijf meest voorkomende hondenziektes in RoemeniĆ«. 


Is er dan helemaal niets negatiefs aan Jelle op te merken? Bijna niet, inderdaad. Het enige wat aandacht verdient is de komst van visite. Jelle vindt mensen die hij kent het einde. Maar kent hij je niet, dan heeft hij liever dat je op afstand blijft. Wij lijnen Jelle aan om hem te leren dat hij de visite kan vertrouwen en te voorkomen dat hij kan snappen als hij het te spannend vindt. Dit werkt goed. Aankomende adoptanten zullen deze lijn van aanpak dus voort moeten willen zetten.


Vind jij het een leuke uitdaging om met  lieve, vrolijke Jelle aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op!