Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Oscar


Update 25-07-2018


Oscar stelt zichzelf even voor..;-)

Mijn naam is Oscar en zo'n 10 jaar geleden opende ik voor het eerst de ogen. Ik dacht wat is het leven mooi, maar niets is minder waar voor de meeste honden in Roemenië. Ik heb 5 jaar als waakhond geleefd bij een onvriendelijke man.Toen hij mij beu was, dumpte hij mij achteloos in een asiel. Doordat ik een schuchtere jongen ben, werd ik nogal gepest door de grote honden en verloor na een aanval een voorpoot. Gelukkig kreeg ik in een ander asiel de nodige zorg en kreeg ik na lang wachten een enkele vlucht richting Nederland.

Op de luchthaven van Schiphol (02/18) kwam mijn pleegmama mij ophalen en kwam ik te weten dat ik in Aalst (Oost-Vlaanderen), België zou gaan wonen. Toen ik daar aankwam bleken een heleboel vriendjes mij al op te wachten. Mijn 2 hondenzusjes zijn geweldig, want die zijn lief en rustig met mij. Ook de poes des huizes is mijn beste vriend. Alleen mijn kleine hondenbroer blijft best uit mijn beurt, want die is veel te druk en ik durf mijn ongenoegen dan wel eens te uiten. De kippen in de tuin zeggen mij ook helemaal niets. We gaan elk onze weg. In het begin was ik zeer angstig, maar met veel geduld, begrip, liefde en sinds enige tijd Bachbloesems heeft mijn pleegmama mij geholpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Als je geduldig bent en je weet hoe je me moet aanpakken, kan je heel veel met mij bereiken.

Wat ik zoek in mijn toekomstige adoptanten? Baasjes moeten een ruime goed afgesloten tuin hebben waar ik zonder zorgen op onderzoek kan gaan. Indien ook de woonomgeving rustig is, des te beter! Al moeten jullie er rekening me houden dat op straat wandelen misschien nooit mijn ding zal zijn. Mijn pleegmama noemt mij de perfecte huis / tuin en keukenhond! Al weet ik niet goed wat ze daarmee bedoelt. Ik zoek baasjes die veel tijd en geduld met mij hebben. Omdat ik nogal angstig ben, zoekt mijn pleegmama voor mij een zeer rustig huishouden. Bezoekers zijn best ok zolang ze mij in mijn waarde laten en het initiatief tot contact nemen aan mij overlaten. Anders kruip ik toch ver weg in een hoekje. Ik maak niets stuk en heb geen interesse in speelgoed, maar met lekkere hapjes heb je meteen mijn aandacht. Mijn pleegmama laat wel eens het woord Bourgondiër vallen? Op mijn paspoort staat nochtans dat ik uit Roemenië kom, maar ja...

Geslacht: mannelijk
Leeftijd: geschat op 10 jaar
Ras: kruising 
Kan bij honden: indien rustige, maar is geen noodzaak
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: indien rustige / oudere kinderen die mij in mijn waarde laten
Gecastreerd / gesteriliseerd: Ja
Chip: Ja
Medisch: gebit gesaneerd en kan ondanks verlies voorpoot goed zijn plan trekken
Speciale zorg: Nee
Kan alleen thuis blijven: ja
Kan mee in de auto / bus: Ja
Gedrag aan de lijn: extreem angstig op straat - heeft veel liever een tuin
Basiscommando's: kent naam en begrijpt wat er van hem verwacht wordt door vaste routines
Zindelijk: ja, maar ongelukje is nog mogelijk
Waaksheid: gemiddeld
Maat: medium
Gewicht: 13.4 kg
Vachtverzorging: weinig - tijdens rui ontwollen
Kan loslopen: nee, en naar verwachting ook niet in de toekomst


***********************************************************************


Update 27-02-2018


Oscar mocht 24 februari met ons mee terug naar Nederland vliegen om rustig in te burgeren bij ons ervaren gastgezin in België. Dit oude 3-potige mannetje mag eindelijk genieten van zijn leventje. Zodra meer bekend is over zijn gedrag en karakter, volgt er een update.


Voorgeschiedenis


Soms heeft een hondje, na een afschuwelijk leven inene enorm geluk. Oscar overkwam dit toen een zeer ervaren en lieve foster aangaf dat ze wel een gastgezin - plekje vrij had voor een ouder reutje. Na het voorstellen van deze driepotige oudere heer, zei zij dat hij mocht komen! 


Na jaren in het asiel mag hij ervaren hoe het is om liefde en warmte te ontvangen. Zo geweldig blij voor dit manneke en enorm dankbaar voor het aanbod van deze foster! Ze heeft hem Oscar genoemd. 


Oscar mag 24 februari 2018 met mij vanuit Roemenië terug vliegen naar Nederland. 

Het goede leven gaat dan beginnen lieve Oscar!