Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Wie zijn wij?

Roxana Deissima


Roxana is een jonge, intelligente vrouw uit Boekarest. Zij heeft literatuur gestudeerd en is vertaalster. Haar leven staat echter in het teken van het zorgen voor de zwerfhonden die dat nodig hebben. Dit doet ze zeer zorgvuldig, transparant en vol overgave. Zij vangt thuis op kleine schaal honden op. De honden worden gesocialiseerd, gesteriliseerd en krijgen de nodige medische zorg. Roxana zorgt tevens voor de straathonden in haar regio. Ze steriliseert en voedt hen. Waar nodig biedt zij medische zorg. Daarnaast heeft zij in een buitenwijk van Boekarest, een klein particulier asiel, welke zij samen runt met Lavinia Ion. Hier kunnen tijdelijk ongeveer 20-30 honden opgevangen worden. Wij steunen Roxana met hulpgoederen en bemiddeling van haar honden. De adoptievergoedingen die wij ontvangen voor de honden die wij van haar bemiddelen, wordt gebruikt voor het geven van medische zorg, sterilisaties en transport.

Barbara van der Weijden


Barbara woont in Friesland, samen met haar zes honden en een wisselend aantal opvanghonden.

Als Barbara in mei 2011 voor het eerst een asiel in RoemeniĆ« bezoekt, treft ze een troosteloos asiel aan met ruim 400 honden. Alle honden lopen door elkaar: zieke en gezonde, reuen en teven, ongecastreerde en ongesteriliseerde. Een slecht uitgangspunt om iets aan de zwerfdierenproblematiek te doen. Daarom begint Barbara, samen met haar collega meteen met het identificeren en scheiden van de honden.

Er wordt structuur aangebracht en het asiel wordt gereorganiseerd. Het werk voor voor dit asiel maakt een onuitwisbare indruk. De zwerfhonden in RoemeniĆ« worden de passie in haar leven. Barbara probeert een aantal keren per jaar naar RoemeniĆ« af te reizen om de honden te leren kennen, persoonlijk contact met Roxana te onderhouden en hulpgoederen te brengen. In de loop der jaren merkt Barbara dat het werken met Roxana betekent dat er zorgvuldig en betrouwbaar gewerkt kan worden. Ze heeft daarom afgelopen jaren de keuze gemaakt om zich te richten op deze samenwerking.