Barking Romania

                                                                                                          A dogs mind is a terrible thing to waste...

Xena


Update 11-04-2018


Xena heeft rustig mogen inburgeren bij ons gastgezin in Drachten (Friesland). Hier doet ze het enorm goed. Het is een grote knuffelkont en vindt het gezellig om bij je te zijn. Ze woont op dit moment als enige hond in een gezin met een kindje (2,5 jaar) en katten. Dit gaat goed en ze is erg voorzichtig naar het kindje, dat is prachtig. Van drukke kinderen houdt ze niet, dat vindt ze spannend, wordt dan nerveus en trekt zich dan terug in haar bench. Vreemde kinderen binnen in huis is ze wat wantrouwend naar. Het kindje wat bij haar gezin hoort is belangrijk voor haar en is ze speels en beschermend naar. Wat oudere kinderen (10+ ) is altijd prima. 


Met volwassenen is het contact vrolijk en open. Naar mannen is er wel meer wantrouwen dan naar vrouwen. Het duurt  bij hen dan ook wat langer voordat je haar vertrouwen gewonnen hebt. In huis kan ze zeer enthousiast zijn en wil graag bij je liggen. Ze kan daarbij soms iets te opdringerig zijn maar is hierin goed te corrigeren. Buiten is het contact met vreemden wisselend. Overwegend enthousiast maar soms is het contact met mannen te intimiderend voor haar, ze is dan wat voorzichtiger.


Xena kan nagenoeg met alle honden overweg. Zowel binnen als buiten. Kan dan wel wat grenzeloos willen spelen, dus kan hier wat begeleiding bij gebruiken. Haar aandacht is goed te krijgen met een lekkere beloning. Met de katten gaat het binnenshuis goed, ze heeft daar respect voor en laat hen met rust. Katten buiten wil ze opjagen. Vogels en loslopende konijnen of cavia's gaat naar verwachting niet goed omdat deze haar jachtinstinct aanwakkeren. 


Auto's, brommers of fietsers reageert ze niet op en jaagt ze niet achterna.

Joggers vindt ze spannend. Ze is wel nieuwsgierig en wil er graag heen. Meedoen vindt ze niet boeiend.

Xena loopt goed mee aan de lijn en is geheel gewend aan haar tuigje. Ook lopen met een kinderwagen is ze aan gewend en doet ze netjes.

Xena heeft geleerd een aantal uren alleen thuis te zijn en is geheel zindelijk. Ze is waaks naar vreemden die aan de voordeur komen. 

Xena heeft absoluut geen baknijd en is gewend aan het nemen van rustmomenten in haar bench. 


Kortom; een open, vrolijke en volgzaam hondje (kleine middelmaat). Ze is behendig en speels en wij zoeken dus een baasje die hierin kan voorzien door bv op behendigheidscursus te gaan met haar. Ze is zeer slim en erg leergierig. Denkspelletjes en behendigheid vindt ze leuker dan sport.